FAQ

Service

Wanneer je bij ons transport regelt, zit je niet meteen gebonden aan een contract. Je kunt dus met een gerust hart jouw transport bij ons regelen zonder meteen ergens aan vast te zitten.

Jouw zending is niet automatisch verzekerd. Wij bieden wel de optie om de verzending te verzekeren. Als je hier interesse in hebt, kun je dit aangeven bij het inplannen van het transport.

Wij selecteren onze partners op basis van de drie waarden: capaciteit, prijs en snelheid. Zo kunnen wij jou de beste prijs-kwaliteit verhouding bieden.

Bij DirectVerzenden werken we met één klantnummer voor al jouw zendingen. Alle zendingen bevinden zich dus gemakkelijk allemaal op één plek.

Wanneer je een pick-up wilt regelen, kun je dit bij de order aangeven.

De maximale afmetingen en gewichten voor jouw zending hangt af van de vervoerspartner. Hieronder kun je per service en per vervoerspartner aflezen wat voor jouw zending de maximale afmetingen en gewichten zijn.

Pakket

 • TNT: 240x120x150
 • FedEx: Maximaal 330 cm omtrek (omtrek = 2 x hoogte 2 x breedte)
 • DPD: Lengte 175cm (langste zijde) omvang 300 cm (omvang = 1x lengte + 2x breedte + 2x hoogte)
 • PostNL: 175 x 78 x 55 cm

Palletvervoer

 • Euro(formaat): 120x80cm Laadmeters 0,4 Meter
 • Blok: 120x80cm 0,5 Meter

Luchtvracht

 • Euro(formaat): 120x80cm
 • Blok: 120x80cm

Hoogte

 • Maindeck: 295 cm
 • Lowerdeck: 160 cm

Zeevracht

 • 20ft: Max m3: 38,51 m3 Max laadgewicht: 21727 kg
 • 40ft: Max m3: 77,2 m3 Max laadgewicht: 26680 kg
 • 40ft HC: Max m3: 85,9 m3 Max laadgewicht: 25680 kg

Administratie

Elke maandag sturen wij een weekfactuur van de zendingen die je in de tussentijd via ons hebt verzonden.

Wij hanteren een betalingstermijn van 14 dagen. Je hebt dus maximaal 14 dagen de tijd om jouw factuur te betalen nadat je de factuur hebt ontvangen.

Ja, een automatische incasso is zeker mogelijk. Wanneer je aangeeft dat je met automatische incasso wilt betalen, ontvang je automatisch een SEPA-formulier. Deze dien je eenmalig in te vullen.

Invoerrechten zijn verplicht voor alle zendingen die worden geïmporteerd van buiten de Europese Unie. Dit geldt voor zendingen met een totale waarde van meer dan €22,-. Wil je precies weten hoeveel invoerrechten je moet betalen? Ga dan naar de website van de Belastingdienst.

Ja, dat is mogelijk! Houd onze social media accounts in de gaten voor het laatste nieuws over acties en kortingen op Facebook en LinkedIn. Wil je nou echt niks missen? Vergeet ons dan niet te volgen of te liken.

Je hebt drie verschillende betalingsmogelijkheden wanneer je een zending bij ons regelt. Betalen kan via de volgende mogelijkheden:

 • Betalen per factuur (overschrijving)
 • Automatische incasso
 • Ideal

Ja, dit is zeker mogelijk. Wanneer je een rembourszending bij ons wilt regelen, kun je dit aangeven bij het inplannen van het transport.

Extra

Je hebt bij ons in totaal 48 uur om aan te geven dat je zending beschadigd of verloren is nadat het is afgetekend voor ontvangst. Zorg dus dat je een claim voor schade of verlies binnen 48 uur indient.

Op het moment dat je zending met zichtbare schade aan de buitenkant is afgeleverd, zal je dit meteen moeten aangeven bij de chauffeur die jouw zending afgeeft. Mocht er interne schade bij de zending worden geconstateerd, meld dit dan zo snel mogelijk met foto's en een begeleidend stuk tekst aan info@directverzenden.nl.

Bij verlies van een zending dien je ook zo snel mogelijk contact op te nemen via info@directverzenden.nl.

In een reguliere vrachtwagen passen 33 europallets.

In een 40FT zeecontainer gaat er 66,6m3. De binnenmaten van een 40FT zeecontainer zijn: 12,01m x 2,33m x 2,38m (L x B x H).

Een aantal van onze partners zijn in het bezit van een HACCP-certificaat. Mocht dit een vereiste zijn voor jouw zending, geef dit dan duidelijk aan bij het inboeken van de zending. Dan kunnen wij daar vervolgens rekening mee houden bij het uitzetten van het transport naar onze partners.

De INCO-terms beschrijven de rechten en plichten van de verzender en ontvanger bij internationale handel met betrekking tot transport, import- en exportdocumentatie, risico en verzekeringen. Er zijn dertien verschillende voorwaarden.

De INCO-terms definiëren de drie volgende basisgegevens:

 • De persoon die verantwoordelijk is voor de financiële bestedingen (dus degene die de transportkosten en de rekeningen betaald) tijdens het goederenvervoer op ieder gegeven moment
 • De eigenaar van de goederen op ieder gegeven moment tijdens het goederenvervoer
 • Wie de verantwoordelijkheid draagt over de goederen op ieder gegeven moment tijdens het vervoer

Een douane inklaring is een gedocumenteerde goedkeuring die de douane toekent aan geïmporteerde goederen. Elke zending die buiten de Europese Unie verstuurd wordt, gaat in het land van bestemming langs de douane. Om uit te sluiten dat je illegale of gevaarlijke goederen het land binnen brengt, worden de zendingen door de douane gecontroleerd. Daarnaast wordt er ook door de douane gekeken of de belastingen goed zijn toegepast.

Website

DirectVerzenden is telefonisch, per mail, via Facebook en via LinkedIn bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00. Je kunt uiteraard de hele dag door orders plaatsen via de website.

Wanneer je een klacht hebt, kun je contact opnemen met een van onze medewerkers via de contactpagina. Wij helpen je graag zo snel en goed mogelijk bij een klacht.

Staat je vraag er niet bij?
Neem gerust contact op.

Stel een vraag